Withings antar utmaningen att sälja ett urinlab för dig

0
151
med din skanningsapp
© Withings

Withings visar ett smart urinlabb för hemmet på CES 2023. U-Scan hänger i din toalettskål och analyserar automatiskt olika biomarkörer i din urin. Tillämpningar inkluderar cykelspårning eller näringsanalys, till exempel för vattenbalans, vitaminer och träning.

Vid det här laget har vi blivit vana vid att använda träningsspårare och smartklockor för att samla in alla typer av kroppsdata – från aktivitetsnivåer och sömn till vilopuls, VO2Max och mer. Med sitt urinlabb som heter U-Scan tar Withings nu ett steg längre genom att mäta olika biomarkörer i användarnas urin.

Det lilla UFO:t med en diameter på 9 cm har ett inlopp för uppsamling av vätskor. En temperatursensor känner av om det är urin eller vatten från toalettspolningen, som även används för att rengöra sensorn. Så fort U-Scan upptäcker urin analyseras den för olika parametrar i testpatronen. Gadgeten skickar sedan mätdata till molnet via Wi-Fi. Resultaten kan sedan hittas i Withings Health Mate-app.

Withings U-Scan

Inuti Withings U-Scan finns en roterande enhet med analyskassetten. / © Withings

Du behöver förresten inte byta sensor varje gång du går på toaletten. Baserat på den individuella urinsammansättningen känner Withings automatiskt igen olika användare. Batteriet i höljet är uppladdningsbart och ska hålla i tre månader. Mätpatronen som ingår i kartongen håller för övrigt också så länge.

Som nämnts i början kommer det att finnas två olika patroner. U-Scan Cycle Sync syftar till att spåra den kvinnliga cykeln, medan U-Scan Nutri Balance är avsedd att hjälpa till att spåra näring. Enligt FAQ på tillverkarens webbplatskommer följande parametrar att spåras.

U-Scan Cycle Sync:

  • LH (luteiniserande hormon) för att förutsäga menstruationscykeln och bestämma ägglossningsfönstret.
  • Specifik vikt för vattenbalans.
  • pH för protein-grönsaksbalans.

U-Scan Nutri Balance:

  • Specifik vikt för vattenbalans.
  • pH-värde för protein-grönsaksbalans.
  • Ketoner för energiomsättning.
  • Vitamin C nivå.

I sina olika YouTube-videor lovar Withings att presentera data på ett sätt som användarna kan förstå och sedan komma med specifika rekommendationer. I klippet inbäddat nedan kan du till exempel se hur appen rekommenderar bidrag, hur du förbereder dig optimalt för en löprunda eller hur du putsar upp din C-vitaminbalans. Dessutom kan de registrerade avläsningarna spåras över tid.

Billigt kul är inte Withings U-Scans motto, när prylen sedan ska lanseras under andra kvartalet. Sensorn med en patron i tre månader kostar knappt 500 euro (cirka 530 dollar). Ytterligare patroner kommer att finnas att köpa antingen som ett abonnemang eller individuellt på tillverkarens webbplats. Efter att prenumerationen ska kosta cirka 30 euro (32 USD) per månad bör kassettpriset ligga på cirka 90 euro (96 USD).

Withings U-Scan i Toilette
Enligt Withings passar U-Scan i de allra flesta “Vilda västern-stil” toaletter. / © Withings

Oavsett om en tracker på handleden eller i toalettskålen: ett stort frågetecken är och förblir vilken personlig data du vill trycka in i molnet. Även om Withings är en europeisk tillverkare och därför bör följa GDPR ganska noggrant, finns det ingen möjlighet att lagra data lokalt.

Enligt Withings är U-Scan inte till salu i USA men är under utveckling och planerar att vara tillgänglig i framtiden efter FDA-godkännande.

Vad tycker du om Withings U-Scan? Kan du tänka dig att hänga ett smart urinlabb i din toalettskål — möjligen även om priserna blir betydligt lägre i framtiden? Och spelar molnbegränsningen någon roll för dig? Jag ser fram emot din åsikt i kommentarerna!

Källa:
Withings

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here