Apple iPhone 15 Pro: Ta en första titt på ryktet “Taptic knappar”

0
54
NextPit Apple iPhone 14 Pro Max sida
© NextPit

Vi har rapporterat mer än en gång att tipsare och analytiker är överens om att Apple iPhone 15 Pro och Pro Max kommer att dyka upp med “solid state-knappar” istället för det traditionella “klickig” knappar. Men renderade bilder hade aldrig avbildat detta faktum, eftersom de har saknats på motsvarande CAD-skisser hittills. Det förändras idag, när vi presenterar det första grafiska beviset för den nya funktionen.

Detta är förmodligen vad “taptiska knappar” av Apple iPhone 15 Pro kommer att se ut

Det kommer att dröja ytterligare sex månader innan vi får Apple iPhone 15-serien tillkännagiven av Tim Cook. Ändå försöker tipsare och analytiker alltid hålla oss uppdaterade med de senaste ryktena. Bland dem finns källmaterial som är baserade på original Apple CAD-skisser och därmed verkar ganska autentiska.

Och naturligtvis att endast Pro- och Pro Max-modellerna kommer med den nya Apple A17 Bionic-processorn. Något kan förstås alltid förändras i sista minuten, men en så drastisk åtgärd som att byta ut de gamla välbekanta hårdvaruknapparna till beröringskänsliga borde nog inte komma på tal.

  • Missa inte det: De bästa erbjudandena på iPhone-modeller

Och så verkar alla vara överens i ämnet att Apple iPhone 15 Pro och Apple iPhone 15 Pro Max kommer att utrustas med s.k. “taptiska knappar”. Förutom min kollega Antoine Engels, som är emot det i princip. Den välkände tipsaren “ShrimpApplePro” har nu publicerat två bilder och en TikTik-video på Twitter, som enligt honom också ska vara renderbilder, men som skapats utifrån nyare CAD-skisser.

Apple iPhone 15 Pro Taptic-knappar

Dessa bilder sägs visa de kapacitiva Taptic-knapparna på Apple iPhone 15 Pro och Pro Max. / © Chenwen 1987 | redigera av NextPit

“Taptic knappar” ge ett nytt utseende och funktionalitet

På bilderna kan vi bara se en långsträckt knapp, som kan ta över flera funktioner samtidigt på grund av beröringskänsligheten, och en liten extra knapp för att stänga av ringsignalen. Tangenterna ska reagera på både tryckintensitet och glidgester. Bland annat kan en knapp användas för att slå på och stänga av telefonen, samt för att reglera volymen. Det skulle också vara möjligt att aktivera Apple Pay genom att dubbelklicka på knappen. Det ska inte finnas några gränser för fantasin här.

Rykten om iPhone 15 Pro från sidan med Taptic-knappar

Den långsträckta beröringskänsliga knappen kan tilldelas olika funktioner samtidigt. / © Chenwen 1987 | redigera av NextPit

Vad tycker du om knapparnas mycket modernare design och funktion? Ett verkligt mervärde eller misstänker du felkällor? Skriv oss din åsikt i kommentarerna.

Källa:
ShrimpApplePro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here