Så här fixar du YouTube-felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen” på iPhone eller iPad

0
18
How-to-fix-YouTube-Something-Went-Wrong-Tap-to-Retry-error-on-iPhone

Medan du tittar på någon liveströmning eller viktig video, om YouTube visar felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen”, är det frustrerande, eller hur? Låt oss ta reda på varför detta händer och hur du kan åtgärda problemet. Använd lösningarna som nämns i den här artikeln för att få din YouTube-upplevelse tillbaka på rätt spår!

Varför säger YouTube hela tiden “Något gick fel, tryck för att försöka igen”?

Du kan stöta på att videon slutar spelas slumpmässigt och en svart skärm visas med detta felmeddelande. När du spelar upp videon igen buffras den och visar samma fel. Det kan bero på olika orsaker, såsom:

 1. Tekniska fel: Om din iPhone eller YouTube-appen har tekniska buggar kan det leda till ett felmeddelande.
 2. Problem med nätverksanslutning: Svaga eller instabila nätverksanslutningar kan också stoppa videoströmning.
 3. Felaktiga kontoinställningar: Om dina kontoinställningar inte är korrekt konfigurerade kan du se felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen” på YouTube. Så ta bort alla inaktuella eller felaktiga e-postadresser eller lösenord.

11 sätt att fixa YouTube-felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen” på iPhone

Några av de vanligaste orsakerna till felet nämns ovan. Så, först, hitta de potentiella orsakerna och använd dessa felsökningsmetoder för att åtgärda problemet.

1. Tvångsavsluta YouTube-appen

Om YouTube har fastnat stänger du appen från bakgrunden och andra appar. Om din iPhone har lagringsproblem frigör den RAM-utrymmet. Försök sedan spela upp videor igen efter några minuter.

Tvångsavsluta YouTube-appen på iPhone

2. Uppdatera appen

Försök att uppdatera dina appar på din iPhone eller iPad regelbundet för att undvika buggar. Om du använder en föråldrad YouTube-app kan du stöta på flera problem.

3. Installera om YouTube-appen

Det kan hända att din YouTube-app har en stor mängd cachelagrat minne eller kolliderar med iOS. Så i det här fallet måste du ladda ner appen eller ta bort appen. Sedan måste du installera den igen från App Store.

 1. Öppna App Store → sök på YouTube.
 2. Tryck på molnikonen bredvid YouTube.

När det är installerat, försök att spela upp videorna.

4. Uppdatera ditt nätverk

Om din nätverksanslutning är långsam eller instabil, aktivera flygplansläget i några sekunder och inaktivera det. Om du gör det uppdateras dina nätverk, särskilt mobildata.

Slå på flygplansläge i kontrollcenter på iPhone

Du kan också kontrollera din Wi-Fi-router för att se om den fungerar korrekt och ändra DNS-servern på din iPhone.

5. Tillåt uppdatering av mobildata och bakgrundsapp för YouTube-appen

Felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen” på YouTube kan också uppstå om du av misstag stänger av mobildata för appen. Så se till att YouTube kan komma åt din mobildata korrekt. Dessutom bör YouTube ha tillgång till funktionen Background App Refresh.

 1. Öppna Inställningar.
 2. Scrolla och välj YouTube.
 3. Slå slutligen på mobildata och bakgrundsappuppdatering. Se också till att alla behörigheter är aktiverade.

  Tillåt mobildata och bakgrundsappuppdatering

6. Logga ut och in på ditt YouTube-konto igen

Felaktiga kontoinställningar kan också orsaka streamingfel. Logga därför ut och logga sedan in på ditt YouTube-konto igen. Du kan också använda YouTube som gäst eller i inkognitoläge.

 1. Öppna YouTube → tryck på din profilbild.
 2. Tryck på ditt namn igen.
 3. Tryck på Använd YouTube utloggad.

  Logga ut YouTube-kontot

 4. Välj nu profilikonen.
 5. Tryck sedan på Logga in och välj kontot.

  Logga in på YouTube-kontot igen

7. Kontrollera om det är något avbrott

Du började felsöka YouTube-felet, men det är inga problem från din sida. Egentligen kan YouTubes servrar vara nere, vilket hämmar strömningen.

En annan möjlighet är att ditt områdes Content Delivery Network (CDN)-tjänsteleverantör har problem. Så du måste kontrollera eventuella avbrott. Du kan följa YouTubes sociala medier konton för att få uppdateringar.

8. Starta om din iPhone

Apple själv säger åt oss att starta om iPhone för att fixa mindre iOS-buggar. Så rensa alla bakgrundsappar och stäng av din iPhone. Vänta sedan några minuter och slå på den igen. Efter det, kontrollera om du kan titta på videor på YouTube.

9. Sluta använda VPN

Har du ställt in VPN på din iPhone för att komma åt YouTube-videor som inte är tillgängliga i ditt land? Om ja, kontrollera om din VPN-tjänstleverantör har ett avbrott. Det kan orsaka nätverksförseningar. Därför kommer du inte att kunna titta på YouTube-innehåll.

Dessutom är det tänkbart att YouTube har blockerat tjänsten du använder. Så, koppla från VPN och försök att strömma innehåll med hjälp av din mobildata.

10. Återställ dina nätverksinställningar

Din iPhone kan ha något problem med nätverksfirmware, eller så orsakar dina anpassade nätverksval ett fel. Återställ i så fall nätverksinställningarna på din iPhone.

 1. Öppna appen Inställningar → gå till Allmänt.
 2. Välj Överför eller Återställ iPhone.
 3. Tryck på Återställ → Återställ nätverksinställningar.

  Inställningar Tryck på Allmänt och sedan på Återställ och sedan på Återställ nätverksinställningar på iPhone

 4. Ange nu ditt lösenord.
 5. Välj slutligen Återställ nätverksinställningar.

  Återställ-Nätverksinställningar-på-iPhone-eller-iPad

11. Utför en fabriksåterställning

Om inget fungerar, gör en fabriksåterställning för att konvertera alla inställningar till standard. Eftersom det kommer att ta bort all din anpassning föreslår jag att du säkerhetskopierar din iPhone.

Så, det var allt för idag, gott folk!

Felet “Något gick fel, tryck för att försöka igen” på YouTube kan vara en frustrerande upplevelse, men det är inte permanent. Du kan snabbt åtgärda problemet och njuta av dina favoritvideor på YouTube. Och om du fortfarande stöter på felet, kontakta YouTubes supportteam för vidare hjälp. Lycka till med streaming!

Utforska mer…

 • Kan du inte spela upp YouTube-videor på iPhone och dator? 12 korrigeringar
 • Bästa YouTube-alternativen för iPhone
 • 14 sätt att fixa YouTube-videor som inte spelas på Macs Safari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here