Tack Google! Vissa Fitbit Premium-funktioner är nu gratis för alla användare

0
9
Fitbit Versa 4 Recension NextPit 5
© NextPit

Ända sedan Google förvärvade Fitbit har många översyner införts för att effektivisera de två bärbara varumärkena. Meddelat i ett blogginlägg gör sökjätten nu en uppsättning hälsomått och insikter tillgängliga gratis för icke-premium Fitbit-användare.

Tidigare var det bara de som prenumererade på Fitbit Premium som kan hålla reda på olika indikatorer som hudtemperatur, andningsfrekvens, vilopuls och syrenivåer i blodet. Google tillåter användare som inte har betalvägg att se och komma åt historiskt inspelad data som kommer att vara tillgänglig dagligen, veckovis och månadsvis, upp till en period på 90 dagar.

  • Missa inte detta: Fitbit Sense 2 vs Versa 4 vs Pixel Watch jämfört

Google nämnde att uppdateringen kommer att rullas ut i en OTA (over-the-air) mjukvaruuppdatering till Fitbit smartwatches och fitness trackers från och med den här veckan. Användare bör förvänta sig att få tillgång till de utökade hälsostatistiken och insikterna via Fitbit Android- eller iPhone-appen under avsnittet Health Metrics Dashboard.

Fitbit Sense 2 recension

Fitbit Sense 2 erbjuder återigen många spårningsfunktioner / © NextPit

Men den noterade också att datatillgänglighet fortfarande kommer att bero på hårdvarukapaciteten hos en bärbar enhet. Till exempel är det bara Fitbit Sense-serien inklusive Sense 2 som vi har granskat och utvalda Versa-modeller som kan registrera hudtemperatur. Samtidigt stöder inte alla länder och regioner alla Fitbits hälsomått.

Det finns fortfarande exklusiva funktioner och innehåll som Fitbit Premium-prenumeranter kan dra nytta av. Några av dessa inkluderar tillgång till Calms guidade meditationsproduktioner samt Fitbits bibliotek med träningspass och stresshanteringsresultat.

Det senaste initiativet kan vara en del för att få tillbaka de besvikna användarna efter att företaget tvångsdödat tredjepartsappintegration och ett par inbyggda och interaktiva program. Det är också säkert att säga att detta är Googles sätt att vända den nedåtgående trenden av wearable-försäljning som har påverkats av makroekonomiska osäkerheter.

Föreslår du att Google ska avbryta Fitbit Premium-prenumerationerna och göra funktionerna gratis för alla? Vi lyssnar. Berätta för oss om dina tankar i kommentarerna.

Källa:
Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here