watchOS 10 nya funktioner och enheter som stöds

0
41
WatchOS 10 nya funktioner

watchOS 10 lovar att bli en rejäl uppdatering, med betydande omdesigner i olika delar av systemet. Användare kommer att få uppleva en ny Smart Stack för att organisera sina widgets, och appar som Fitness, Phone och Maps har förnyats. I den här omfattande översikten kommer jag att lyfta fram alla enastående funktioner i watchOS 10 som du måste ta en titt på!

Nya funktioner i watchOS 10

Fortsätt läsa för att fördjupa dig i de spännande nya funktionerna i den senaste versionen av watchOS.

1. Omdesignat gränssnitt

En av de primära faktorerna som lockar mig till min Apple Watch är dess förmåga att ge värdefull information omedelbart utan att behöva trycka eller svepa för mycket. Apple har förbättrat den här funktionen med watchOS 10.

watchos 10 Omdesignat gränssnitt

Dessutom kommer det nuvarande bikakenätet att ersättas med ett mer traditionellt rutnät med appikoner ordnade i rader och kolumner. Detta gör det lättare att hitta och navigera i appar. Dessutom, eftersom en större del av skärmen kommer att användas, skapar den utrymme för mer omfattande information i apparna.

Det finns en annan intressant introduktion. Kontrollcentret kan nås omedelbart genom att helt enkelt trycka på sidoknappen.

  2. Smart Stack

  Smart Stacks är en samling widgets som automatiskt uppdateras baserat på tiden på dygnet eller din nuvarande aktivitet. Detta ger användarna ett nytt sätt att interagera med sin urtavla.

  watchos 10 Smart Stack

  Du kan enkelt komma åt den information du behöver från vilken urtavla som helst. Allt du behöver göra är att vrida på den digitala kronan medan du är på urtavlan tills du ser widgetaviseringen för appen du letar efter i Smart Stack.

  3. Två nya urtavlor

  Apple introducerade också två nya urtavlor för alla Apple Watch-entusiaster där ute. Det finns en ny Palette-urtavla som uppvisar en fängslande uppsättning färger som förändras dynamiskt under dagen och presenterar olika tidszoner inom tre intrikat skiktade sektioner.

  watchOS 10 nya urtavlor

  Dessutom kan du nu också uppleva den förtjusande närvaron av Snoopy direkt på din handled med den senaste urtavlan från Snoopy och Woodstock.

  4. Cykling

  Cykelträningsfunktionen i Workout-appen på din Apple Watch har förstärkts med betydande förbättringar. Du kan nu njuta av bekvämligheten med att sömlöst ansluta till Bluetooth-aktiverade tillbehör som tillhandahåller kadens-, hastighets- och kraftdata, som alla är sömlöst integrerade i din Workout View.

  Cykelpasset startas från Apple Watch i watchOS 10

  Denna uppdatering gör att Workout-appen på din klocka kan beräkna personliga kraftzoner genom att uppskatta din funktionella tröskeleffekt (FTP). Dessa Power Zones låter dig inte bara övervaka din nuvarande zon utan ansträngning utan också hålla reda på hur länge du spenderar i varje zon. Utöver det visar din iPhones liveaktivitet även dessa mätvärden.

  5. Vandring

  Här är några uppmuntrande godbitar för vandrare! Compass-appen är ännu en app på din Apple Watch för att få betydande uppdateringar. Appen låter dig nu se en tredimensionell representation av dina resor med den senaste funktionen för höjdvyer.

  Vandring i watchos 10

  Dessutom låter dig vägpunkter för cellulära anslutningar dig uppskatta platsen för din senaste mottagning. Dessutom håller den dig också i kontakt med en ny waypoint som indikerar var du kan ringa efter hjälp i en nödsituation.

  6. Psykisk övervakning

  Apple har alltid lagt stor vikt vid hälsoegenskaper, men mental hälsa stod i centrum denna gång. Mindfulness-appen i watchOS 10 låter dig nu diskret och bekvämt spela in dina momentana känslor och dagliga humör, vilket uppmuntrar emotionell medvetenhet och motståndskraft.

  7. Synhälsa

  Apple har tagit itu med problemet med närsynthet genom att införliva Vision Health i sin Apple Watch. Denna funktion låter dig spåra din exponering för dagsljus genom att använda sensorn för omgivande ljus. Dessutom kan du enkelt komma åt dessa data via Health-appen på din iPhone eller iPad.

  8. Läkemedelsuppföljning

  Även om det kanske inte är bland de betydande uppdateringarna vi har diskuterat hittills, är det utan tvekan en av de viktigaste. Som ett resultat av den senaste uppdateringen kan medicinappen nu skicka användbara påminnelser till dig om din medicin inte tas inom 30 minuter efter den schemalagda loggningstiden. Det är sött!

  enheter som stöds av watchOS 10

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE (1:a och 2:a generationen)
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Ultra

  Vanliga frågor

  När kommer watchOS 10 att släppas?

  Den stabila versionen av watchOS 10 förväntas rulla ut med den senaste Apple Watch-serien i september 2023.

  Hur uppdaterar jag watchOS 10 på min Apple Watch?

  Att uppdatera watchOS på din Apple Watch är en enkel process. Men om du är ny på processen, besök gärna vår artikel för att lära dig hur du laddar ner watchOS 10 Developer Beta på Apple Watch.

  Vad händer om jag har problem med att uppdatera min Apple Watch till watchOS 10?

  Det kan finnas flera möjliga orsaker om din Apple Watch har problem med att uppdatera till watchOS 10. Otillräckligt lagringsutrymme och kompatibilitetsproblem är några av de viktiga faktorerna. Jag rekommenderar att du hänvisar till vår felsökningsguide för att lösa problemet med att din Apple Watch inte uppdateras till watchOS 10.

  Avslutar…

  Bortsett från de betydande funktionerna som nämnts tidigare, fick watchOS 10 flera mindre uppdateringar, såsom Apple Fitness+, NameDrop, offlinekartor, uppspelning av videomeddelanden, ljudsamtal, påminnelser om uppföljningsmedicin och diverse andra förbättringar.

  Även om jag tycker att watchOS 10 är tillfredsställande, tror jag att det fortfarande finns utrymme för ytterligare förbättringar. Vänligen dela dina tankar om det senaste watchOS i kommentarsektionen.

  Läs mer:

  • Hur man laddar ner macOS Sonoma developer beta
  • Hur man laddar ner iPadOS 17 utvecklarbeta på iPad
  • Hur man laddar ner och installerar iOS 17 utvecklarbeta på iPhone

  Författarprofil

  Bhaskar

  Bhaskar är medlem i iGB-familjen och tycker om att experimentera med ord och rytmer. Han har också en talang för webb- och apputveckling. Om du inte skriver kan du hitta honom på snören eller ägna sig åt sport. Och till kvällen kommer hans citat att dyka upp på dina Instagram-flöden.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here