5 sätt att fixa att “Knacka för att ladda ner” inte fungerar i iMessage (iOS 16)

0
6
Så här fixar du att Tap to Download inte fungerar i iMessage

Som ett populärt meddelandeprogram har iMessage många förväntningar. Men som alla andra appar kan den uppleva enstaka fel eller fel. Ett nyligen problem med iMessage är dess oförmåga att ladda ner bilagor som foton, videor och ljudfiler genom att trycka på dem i meddelandetråden.

Lyckligtvis kan flera felsökningssteg vidtas för att lösa detta problem. Den här artikeln guidar dig genom några av de enklaste lösningarna för att fixa att “Knacka för att ladda ner” inte fungerar i iMessage på iPhone.

1. Kontrollera Internetanslutningen

Om funktionen Tryck för att ladda ner på din iMessage-app inte fungerar är ett av de grundläggande stegen att verifiera din nätverksanslutning. Det är avgörande att säkerställa att nätverksanslutningarna är tillräckligt starka för att ladda ner mediameddelandet.

Du kan inspektera nätverket genom att kontrollera det övre högra hörnet på din iPhone. Dessutom kan du också anropa kontrollcentret och se till att din iPhone är ansluten till Wi-Fi eller mobildata.

Se till att din iPhone är ansluten till Wi-Fi eller mobildata

Om du har problem med att ladda ner delade media, särskilt HEIC-bilder, på dina iMessages, bör du kontrollera om iMessage är aktiverat på din enhet. För att bekräfta dess status, följ stegen nedan:

Se till att iMessage är aktiverat

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
 2. Välj Meddelande från menyn.
 3. Se till att iMessage är aktiverat.

  Slå PÅ iMessage på iPhone

2. Kontrollera lagringsutrymmet på din iPhone

Otillräcklig lagring på din iPhone kan orsaka olika problem, inklusive bilder som inte laddas ner i iMessage som körs på iOS 16. När enhetens lagringsutrymme är slut kan nya media inte laddas ner. Kontrollera den befintliga lagringen på din iPhone för att lösa problemet.

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
 2. Leta upp och välj Allmänt.
 3. Välj iPhone Storage och se hur mycket utrymme du har tillgängligt.

  Gå till Inställningar, Allmänt, iPhone-lagring och kontrollera ditt tillgängliga utrymme

Om du får ont om utrymme kan du enkelt lösa problemet. Du kan köpa extra lagringsutrymme på framträdande plats för din iPhone, samt frigöra lite utrymme på din iPhone eller kan frigöra annat utrymme på din enhet.

När du har tillräckligt med ledigt utrymme, försök att trycka på nedladdningen igen för att se om det fungerar.

3. Logga ut och logga in på din iMessage

Att logga ut och in igen kan hjälpa om du upplever problemet med “Knacka för att ladda ner” i iMessage. Denna process återansluter din enhet till iMessage-servrar, vilket kan förhindra datakorruption och avbrott. Det säkerställer också att dina iMessage-inställningar är korrekta och att ditt konto är uppdaterat. Följ dessa steg för att logga ut från iMessage.

 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.
 2. Rulla ned och välj Meddelanden → tryck på Skicka och ta emot.

  Tryck på Meddelanden och Skicka och ta emot på iPhone

 3. Välj ID som visas bredvid Apple ID.
 4. Välj Logga ut från popup-menyn.

  Logga ut på din iMessage på iPhone

Efter att ha loggat ut kan du fortfarande använda Messages som en vanlig meddelandeapp, men du kommer inte att ha tillgång till iMessage-funktioner. Logga in igen och återaktivera iMessage. Här är hur:

 1. Öppna Inställningar → gå till Meddelanden.
 2. Tryck på Skicka och ta emot.
 3. Tryck på Använd ditt Apple-ID för iMessage → välj Logga in.
  Vänta ett tag innan inloggningen är klar.

  Logga in på din iMessage på iPhone

Obs: Om du inte har ett SIM-kort isatt på din iPhone, följ steg 1-2, välj sedan rutan bredvid din profilikon → ange önskat Apple-ID → tryck på retur på tangentbordet för att avsluta.

4. Starta om iMessage

En annan enkel och effektiv lösning för att Tap to Download inte fungerar på iPhone är att starta om appen. Att starta om Messages-appen är en enkel process. Du behöver bara stänga appen och ta bort den från appväxlaren; sedan kan du använda Messages-appen genom att starta om den.

5. Andra korrigeringar:

 • Starta om din iPhone: När bilder inte laddas ner i iMessage på din iOS 16-enhet är en av de enklaste och mest effektiva lösningarna att starta om din enhet.
 • Uppdatera iOS: Uppdateringar på din iPhone gör det möjligt att fixa befintliga buggar. Om en bugg gjorde att HEIC-bilderna inte laddades ner i iMessage, skulle den senaste iterationen av iOS troligen ha fixat det. Att uppdatera din iPhone är en enkel process, men det finns några saker du kan göra för att förbereda din enhet för den senaste uppdateringen.
 • Återställ nätverksinställningar: Dålig eller opålitlig nätverksanslutning kan med stor sannolikhet orsaka att “Knacka för att ladda ner” inte fungerar på en iPhone. För att utföra en återställning av nätverksinställningar på din iPhone, gå till Inställningar → välj Allmänt → navigera till Överför eller Återställ iPhone → tryck på Återställ → välj Återställ nätverksinställningar → ange ditt lösenord om du uppmanas → bekräfta genom att trycka på Återställ nätverksinställningar.
 • Återställ iPhone: Överväg att återställa som en sista utväg efter att ha uttömt alla andra alternativ. Men innan du fortsätter med återställningsprocessen, är det lämpligt att säkerhetskopiera din iPhone för att säkerställa säkerheten och säkerheten för dina data. Om du stöter på några problem kan du hitta hjälp i vår artikel om hur du fabriksåterställer din iPhone.
 • Kontakta Apple Support: Om du har upplevt besvikelse över alla tidigare försök kan det vara nödvändigt att besöka en Apple Store. Du kan hänvisa till vår artikel om att kontakta Apple Support om det behövs.

Det är allt!

Jag är övertygad om att de ovan nämnda teknikerna hjälpte dig att lösa problemet. Om du har några andra problem med din iPhone, vänligen lämna dina frågor nedan, så hjälper jag dig gärna.

Läs mer:

 • Så här fixar du felet “iMessage måste vara aktiverat för att skicka det här meddelandet”.
 • Hur man ställer in iMessage på flera enheter
 • Hur man loggar ut från iMessage på Mac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here